Een Belg en zijn chocolade

Belgische chocolade: smaakvol sinterklaasgeschenk

Van zodra de schoolbel opnieuw luidt, breekt voor zaakvoerders opnieuw de tijd aan om relatie- en personeelsgeschenken te bedenken. 6 december – de naamdag van Sint-Nicolaas – is naast de eindejaarsfeesten het ideale moment voor een zoete verrassing voor klanten, leveranciers en medewerkers.

Chocolade wordt vaak samen met wijn in de categorie “niet-originele cadeaus” gestoken. Nochtans genieten jong en oud van chocolade. Én hebben we als Belgen de bevoorrechte positie om in het land van chocolade te wonen. Reden te meer om met trots chocoladegeschenken te bestellen en Sinterklaas te vieren met onze nationale trots.

Hieronder lees je enkele leuke weetjes over Belgische chocolade.

Wat maakt chocolade “Belgisch”?

Hoewel chocolade niet werd uitgevonden in België, heeft ons land wel een ongelooflijk sterke reputatie op het vlak van kwalitatieve chocolade. Dat komt door:

1)      Traditie en vakmanschap

Belgische chocolatiers zijn al honderden jaren bezig met het verfijnen van de technieken om de beste chocolade te produceren.

2)      Ingrediënten van topkwaliteit

Dankzij een strenge selectie en zorgvuldige verwerking van ingrediënten, leggen Belgische chocolatiers de basis voor topchocolade.

3)      Creativiteit en diversiteit

In ons land vind je zowel de grootste chocoladefabriek ter wereld, als vele kleine ondernemers die hun creatieve producten in de markt zetten. De Belgische chocoladesector is heel divers en brengt een grote variëteit aan producten. Van chocoladetabletten tot pralines, en natuurlijk Sinterklaasfiguurtjes!


De eerste praline…

De eerste praline werd in Brussel gemaakt door Jean Neuhaus. Een naam die nog steeds verbonden is aan pralines via de bekende chocoladezaken. Als zaakvoerder van een apotheek in de Brusselse Koninginnegalerij vernieuwde hij de familietraditie van snoepjes met een medische werking. Het resultaat was een gevulde chocoladebonbon. De eerste van zijn soort. Neuhaus noemde het chocolaatje “een praline”.   Die naam kwam niet uit de lucht gevallen. Eeuwen eerder had de kok van de hertog van Plessis-Praslin al een bonbon gemaakt met een gegrilde en gekaramelliseerde amandel. Praline is afgeleid van de naam van de hertog: van Praslin naar praline.


Chocoladefiguurtjes als relatiegeschenk

Wie zoet is krijgt lekkers! Elk jaar beloont Sinterklaas alle brave kindjes met snoepgoed en chocolade. Maar geef toe, als volwassenen snoepen we maar al te graag mee van de zoete geschenken van de goedheiligman.

Door te kiezen voor Belgische chocolade als relatiegeschenk scoor je op alle fronten:

  • Kwaliteitsproduct van Belgische makelij
  • Verbonden met ons nationaal erfgoed
  • Populair bij jong en oud

Waarom twijfelen? Een heerlijk stukje chocolade als relatiegeschenk is gegarandeerd een succes!


“Sinterklaas kapoentje, leg wat in mijn schoentje”

Tijdens de nacht van 5 op 6 december zetten de meeste kinderen in België hun schoentje aan de schoorsteen. Waar de traditie precies vandaan komt, weten we niet zeker. Wat we wel zeker zijn is dat die traditie niet nieuw is. In de 15de eeuw werd het vooral ingezet om de armen te helpen. Kinderen uit arme gezinnen zetten dan hun schoentje in de kerk en rijke families zorgden ervoor dat die gevuld werden. Later verhuisde de traditie van de kerk naar de gezinswoning, zowel bij rijk als arm. Ouders vulden het schoentje dan, net zoals vandaag, met snoep en speelgoed.


C-Bright helpt je verder!

Bij C-Bright weten we hoe belangrijk het is om een geschenk te geven met impact. Daarom luisteren we naar wat jij wil en waar je klanten of medewerkers naar verlangen. Met deze briefing gaan we aan de slag om een relatiegeschenk te creëren dat een schot in de roos is.
Neem vandaag nog contact op. Wij bezorgen jouw brief meteen aan Sinterklaas en zorgen voor een gevuld schoentje op 6 december.